Pes v bytě: Jak mu zajistit spokojený život a ochránit svůj nábytek?

realitní zpravodaj

Tisková zpráva
26. 8. 2024

Když si přinesete domů pejska, čeká vás nejen spousta radosti, ale také trochu zodpovědnosti. A pokud bydlíte v bytě, je třeba věnovat ještě větší pozornost tomu, aby se váš čtyřnohý parťák cítil pohodlně a byl spokojený. Jak na to? Tady jsme sepsali pár tipů, jak zajistit, aby pes nešel proti vašemu vybavení, ale naopak jste si to doma užili.

1. Správné vybavení pro psa v bytě

Správné vybavení je klíčem k tomu, aby se váš pes cítil dobře. Tady je pár věcí, které by vám určitě neměly chybět:
-    Pohodlný pelíšek: Pes potřebuje svůj prostor, kde si může odpočinout a cítit se bezpečně. Pelíšek by měl být dostatečně velký, měkký a umístěný na klidném místě v bytě, kde není přílišný ruch.
-    Misky na vodu a jídlo: Kvalitní a stabilní misky pro psy jsou základ. Ujistěte se, že má pes vždy přístup k čerstvé vodě.
-    Hračky: Kousací hračky, interaktivní hračky nebo puzzle jsou skvělým způsobem, jak psa zabavit a unavit jeho hlavu. Pokud má pes co dělat, nebude mít tolik nutkání ničit vaše věci.
-    Klece nebo ohrádky: Ne každý pes potřebuje klec, ale pro některé psy je to ideální místo, kde se mohou cítit bezpečně a klidně. Pomáhá také v situacích, kdy potřebujete mít psa pod kontrolou.

2. Fyzická aktivita

Pes, který má dostatek pohybu, je šťastnější a klidnější. To platí obzvlášť v bytě, kde tolik prostoru pro volný pohyb není. Jak to zařídit?
-    Procházky: Procházky jsou základ. Pes potřebuje pravidelně chodit ven, kde může běhat, čichat a objevovat nové věci. Krátká procházka kolem bloku jednou za den ale nestačí – pes musí jít minimálně dvakrát - ideálně třikrát - denně. A alespoň jedna procházka by měla být dlouhá. 
-    Hraní: Doma můžete se psem hrát různé hry, jako je aportování nebo schovávaná. Aktivní hraní ho unaví stejně dobře jako dlouhá procházka.
-    Trénink: Zapojte psa do základního tréninku poslušnosti nebo ho naučte nové triky. Trénování nejen zlepšuje jeho poslušnost, ale také ho unaví.

3. Mentální stimulace

Psi jsou inteligentní tvorové a potřebují nejen fyzickou, ale také mentální stimulaci. Pokud je jejich hlava zaměstnaná, nebudou mít tolik energie na ničení věcí. Tohle vám s tím může pomoci:
-    Interaktivní hračky: Puzzle nebo hračky, do kterých schováte pamlsky, jsou skvělým způsobem, jak psa zabavit na dlouhou dobu.
-    Čuchací hry: Můžete psovi schovat pamlsky po bytě a nechat ho je hledat. Tento druh hry psa baví a zároveň ho učí soustředění.
-    Nové povely: Naučte psa nové triky nebo povely. Práce na nových úkolech ho zaměstná a unaví jeho mysl. 

Pes_v_byte

Jak tedy předejít ničení vybavení?

Pes v bytě může být šťastný a spokojený, pokud mu poskytnete správné podmínky a dostatek pozornosti. Zajistěte mu dostatek hraček, omezte přístup tam, kde je to rizikové a buďte důslední. S vhodným vybavením, pravidelným pohybem a mentální stimulací to určitě zvládnete a váš pes se stane spokojeným společníkem, který nechá nábytek na pokoji.

Tisková zpráva

Nemovitosti v nabídce

ulice 8. května, Olomouc
11 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Trnava
8 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Obsahuje 3D prohlídku
Copyright © 2006–2024 EuroNet Media s.r.o. | www.realitycechy.czZpracování osobních údajůNastavení cookies