V čem bude realitní rok 2021 jiný než rok 2020?

realitní zpravodaj

21. 1. 2021

Máme za sebou velmi turbulentní rok. Na začátku roku 2020 by nejspíš nikdo nevěřil tomu, že již o pár týdnu později dojde ke kompletnímu vypnutí české ekonomiky, izolaci lidí a obav z budoucnosti. Je jen otázkou času, kdy bude na téma pandemie natočen celovečerní film. Doposud nezodpovězenu otázkou ovšem zůstává, jestli jej budeme sledovat z domova nebo na něj budeme moci zajít do kina.

Jak se všechny změny roku 2020 na trhu s bydlením projeví v tomto roce, popřípadě v těch dalších?

S příchodem pandemie, v polovině března roku 2020, si jen málokdo troufal odhadovat, kam bude směřovat český trh s nemovitostmi v dalších měsících. Někteří majitelé realitních kanceláří předpokládali stagnaci cen, odvážnější pak predikovali silný propad. Stala se ale přesně opačná situace. Poptávka po bydlení byla v roce 2020 nejvyšší za posledních 10 let. A důvodů k nákupu nemovitosti rozhodně nebylo málo: Pokles úrokových sazeb úvěrů na bydlení, zrušení daně z nabytí nemovitosti, avizované prodloužení lhůty úhrady daně ze zisku z pěti na deset let atd.

Velká poptávka se týkala převážně nemovitostí určených k bydlení. Jak na tom ale byly ostatní typy nemovitostí, například hotely, restaurace či kancelářské prostory? Trh se začal měnit a je velká pravděpodobnost, že změny budou pokračovat také v roce 2021. Ale jak výrazně?

Byty určené ke krátkodobým pronájmům
Stále častěji se na realitních serverech začínají objevovat nabídky prodeje bytů, které doposud sloužily spíše ke krátkodobým pronájmům než k dlouhodobému bydlení. Rozpoznat v inzerci je lze poměrně snadno... Kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní BEZPLATNĚ STÁHNOUT.

V čem bude realitní rok 2021 jiný než rok 2020?
BEZPLATNĚ STÁHNOUT

 

Nemovitosti v nabídce

ulice 8. května, Olomouc
11 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Trnava
8 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Obsahuje 3D prohlídku
Copyright © 2006–2024 EuroNet Media s.r.o. | www.realitycechy.czZpracování osobních údajůNastavení cookies