Jak podat návrh na vklad v době omezení volného pohybu lidí

realitní zpravodaj

16. 3. 2020

Život, ani ten realitní se nezastavil. Je však potřeba hledat cesty, jak naplnit rozhodnutí vlády snižující riziko infekce. Pokud jsou nyní klienti realitních kanceláří ve fázi uzavření dohody o podmínkách obchodu a chtějí-li podat návrh na vklad, mohou se hodit následující Informace.

Podání návrhu na vklad je možné 
Osobně na podatelně. Dle informací ČÚZK jsou podatelny otevřeny v pondělí a středu vždy od 8.00 - 11.00 (aktuální otevírací doba katastrálních úřadů)
Elektronicky, v případě, kdy má navrhovatel datovou zprávu (informace o elektronickém podání)
E-mailem, do 5-ti dnů doplnit písemné podklady na katastr nemovitostí nebo odeslat poštou. V případě odeslání poštou doporučujeme o tom katastrální úřad informovat e-mailem s odkazem na číslo řízení a datum podání na poštu. 

Ověření podpisu na smlouvě, která je přílohou návrhu na vklad
• Standardní ověření u notáře a na poště může být nyní problém a zvyšovat riziko
• Stejně jako ověření podpisu advokátem, který smlouvu sepsal (ne všichni advokáti tuto službu poskytují)
• Pokud není možné ani jedno řešení, připojit k návrhu na vklad smlouvy podepsané prostým podpisem (bez ověření). Navrhovatel bude KN vyzván k upřesnění návrhu na vklad, standardně se řeší uznáním podpisu za vlastní na katastr nemovitostí do 30 dnů od podání návrhu, pokud nestihne, může katastrální úřad dle § 7 odst. 2 katastrálního zákona řízení zastavit. Pokud nebude schopen navrhovatel lhůtu pro přijatá opatření dodržet, doporučujeme zaslat včas žádost o prodloužení lhůty s odůvodněním. 

Výpis z katastru nemovitostí
Výpis z katastru nemovitostí lze získat elektronicky. Kdo ještě nezkusil, má nyní čas vyzkoušet aplikaci nahlížení do katastru, která umožňuje vyřízení úplného výpisu z katastru přes e-shop.

Úhrada kupní ceny
Úhrada kupní ceny by také neměla být problém, banky nadále fungují. 

Nemovitosti v nabídce

ulice Panská, Olomouc
9 100 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
ulice Dvořákova 1210, Uherské Hradiště
11 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Copyright © 2006–2024 EuroNet Media s.r.o. | www.realitycechy.czZpracování osobních údajůNastavení cookies