Ondřej Veselý – 1. opavská realitka

Cesty úspěšných

7. 6. 2016

Ondřej Veselý se ve světě realit pohybuje bezmála 25 let. Nadšení pro práci ve své realitní kanceláři neztrácí díky spokojeným klientům, kterým se snaží zajistit i nadstandardní služby. Opavsko je pro Ondřeje Veselého dobrou půdou pro podnikání a zároveň domovem.

Co vás přivedlo k realitám?

Již v průběhu vysoké školy (VUT Brno – fakulta stavební, obor ekonomika a řízení) jsem pomáhal s rozjezdem realitní kanceláře. Po škole jsem pracoval 7 let na finančním úřadu, kde jsem dělal mimo jiné i licitátora dražeb. Celý život se věnuji problematice kolem nemovitostí. Po ukončení pracovního poměru ve státní správě bylo tedy logické, že jsem zamířil do rodinné firmy a postupně v ní převzal otěže. Z malé místní kanceláře jsme postupně vybudovali jedničku v opavském regionu.
 
Pracujete v okresech, kde realitní trh do jisté míry ovlivňuje stěhování lidí za prací mimo region. Napadlo Vás, že by byla práce například v Praze pro vás jednodušší?
Jsem lokální patriot, neumím si představit, že bych měl působit v jiném regionu. Opava je do určité míry specifickým městem v Moravskoslezském kraji. Je tu nízká míra nezaměstnanosti, historické památky, krásná příroda, máme ve městě univerzitu. To všechno stojí za tím, že bydlení v Opavě je velmi žádané a úbytek obyvatel není tak velký jako v jiných městech kraje. Když už se lidé stěhují, tak převážně do vesnic okolo Opavy.
 
Říká se o vás, že máte ke svým klientům přátelský přístup, co jim radíte při výběru nemovitosti?
Opava je svým způsobem malé město. Všichni se tu znají se všemi. Většina klientů k nám přijde na doporučení, jdou za profesionalitou, ale i přátelským přístupem. Snažíme se vcítit do potřeb klientů a pomoci jim s výběrem té správné nemovitosti. Radíme jim, ať se řídí vlastním instinktem a dají na první dojem při návštěvě nemovitosti. Člověk pak má radost, když vidí spokojeného jak prodávajícího, tak kupujícího. S některými klienty přerostl obchodní vztah do přátelské roviny.

Je trendem, že realitní kanceláře nabízejí svým klientům i další služby než jen zprostředkování prodeje či nákupu nemovitosti. Jak je to u vás?
Naší filozofií je poskytnout plný servis. Za klienty vyplňujeme daňová přiznání, umíme zařídit stěhovací firmu, malíře, prověřené řemeslníky. Někdy se na nás klienti obracejí i s netradičními požadavky a my se jim snažíme maximálně vyhovět.
 
Prozradíte nám něco z osobního života? Jaké máte koníčky?
S manželkou máme tři děti. Zatím jsou malé, takže ještě není zřejmé, kdo po mně převezme firmu. Na koníčky mi moc času nezbývá. Rád cestuji a ochutnávám exotické pokrmy. Poslední dobou na sobě pozoruji známky stárnutí, začíná mě bavit zahradničení. Jinak asi mým největším koníčkem je genealogie. Po večerech sedím nad matrikami a pátrám po předcích. V rodokmenu jsem objevil spoustu zajímavých osobností a potvrdila se rodinná pověst, že máme v předcích šlechtice.
 
Kdybyste se nyní měl stěhovat, jaké by byly Vaše nároky na nemovitost?
Pro mě není důležité, jak bydlím, ale s kým bydlím. Na prvním místě je pro mne rodina a bydlení se snažím přizpůsobovat dětem. V současnosti s manželkou sedíme nad projektem pasivního domu. Máme na okraji Opavy krásný pozemek, kde si člověk připadá jak na vesnici. Kousek máme řeku s bobry a panenskou přírodu.

Nemovitosti v nabídce

ulice 8. května, Olomouc
11 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Trnava
8 000 Kč/měsíc
pronájem
pronájem
Obsahuje 3D prohlídku
Copyright © 2006–2024 EuroNet Media s.r.o. | www.realitycechy.czZpracování osobních údajůNastavení cookies